Introductie van de lessen : Gymnastiek & Turnen

Introductie van de lessen: Gymnastiek & Turnen

Peutergym

Voor peuters vanaf dat ze kunnen lopen (1,5) tot ongeveer 4 jaar én papa of mama of opa/oma.

Samen leren en plezier maken tijdens ouder- & peutergym.  Allerlei vormen van gymnastiek, zoals duikelen, evenwicht en ritmegevoel komen aan bod.

Het is van het grootste beland dat een kind in de groei kennis maakt met allerlei vormen van bewegen. Zeker als de kleine nogal beweeglijk is en zich niet voldoende kan uitleven, zijn de lessen bij Luctor een uitkomst.  Naast diverse spelvormen voor het leren bewegen en het spelen met elkaar worden de jonge deelnemers, bewegingservaring bijgebracht op de vele toestellen. Evenwicht, ritmegevoel, óver de kop’ gevoel …enz. Jouw peuter/kleuter kan het allemaal meemaken en jij kunt hem/haar daarbij helpen onder leiding van de trainer van Luctor. Zoals gezegd, kan je met je peuter/kleuter mee naar de les, om zo de stap naar de gymzaal wat kleiner te maken (en het is nog leuk ook!)

Leren van elkaar

Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Gymles en opvoeding

De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Je kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen jou en je (klein)kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.

Gymnastiek

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het gymmen helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

De gymnastiekles bij Luctor is een beetje van alles wat; oefenen op turntoestellen als brug, balk, mat, ringen en minitramp voor de bewegingservaring, bewegen op muziek voor het ritmegevoel, balspelen voor het ‘samen spelen’ en balgevoel, conditiespelletjes voor een algehele lichaamsconditie en ga zo maar door.

Turnen

Wil je specifiek turnen op de diverse toestellen, dan heeft zijn de turnlessen van Luctor misschien iets voor jou. Lessen zijn  voor leden vanaf 6 jaar op uitnodiging en vanaf 8 jaar na inschrijving. Tijdens de turnlessen wordt er op verantwoorde wijze getraind op brug, balk, vloer en sprong. Afhankelijk van het niveau, wordt je ingedeeld bij de turngroep of selectie, waarbij deelname aan regionale, district en landelijke wedstrijden tot de mogelijkheden behoren.

Voor de selectie turngroep is geen open inschrijving mogelijk, deelnemers worden uit de reguliere lessen geselecteerd.