Turnen

Doelgroep – De doelgroep bestaat uit kinderen van 6 tot 18 jaar. Turnen geef enorm veel voldoening het geeft spanning,structuur en natuurlijk veel plezier. Daarnaast komen alle basis motorische eigenschappen aan bod wat perfect is voor de motorische ontwikkeling.

 

Lessen – Monica Welsing verzorgt met enkele assistenten de lessen turnen. De gymzaal in de Oldenburg wordt omgetoverd tot een heuse turnhal. Verschillende toestellen worden aan het begin van de les opgebouwd. Vervolgens begint het turnen.

Selectie Groep – Blijkt dat uw dochter veel talent heeft voor turnen, dan mag zij meedoen aan de wedstrijd turngroep op de vrijdag. Tijdens een training van 2,5 uur worden de turnsters intensief getraind door Anouschka (choreografe en 4de divisie trainster) en Monica Welsing (4de, 5de en 6de divisie), met Wilfred van den Berg en Lieneke van den Berg als assistent trainers.

De turnsters gaan op verschillende niveaus aan de slag om hun vaardigheden te trainen. Zij bereiden zich tijdens deze lessen voor op de turnwedstrijden.    Opvallend    is    de   kwaliteit   van de turngroep. De meiden doen mee aan individuele- en groeps wedstrijden en zijn daarin zeer succesvol. Er zijn in diverse divisies wedstrijden gewonnen.

De meiden hebben elk jaar District selectie, waarbij er ook scholing is voor leiding en assistenten.

Verantwoordelijkheid – Veiligheid is belangrijk daarom zorgen wij voor een verantwoorde training. Echter is sporten bij Luctor et Emergo op eigen risico. Als lid is uw kind natuurlijk verzekerd via de KNGU, de bijdrage voor het lidmaatschap is verwerkt in de contributie.

Kleding – te bestellen via de leiding.

Kosten –De kosten voor deelname kunt u hier vinden. Hierin zijn het aantal lessen per jaar minus de vakanties verdisconteerd in de maandcontributie. Bij afwezigheid van uw kind krijgt u geen geld terug, voor langere afwezigheid kunt u overleggen met Monica.

Meedoen – Zijn jullie ook enthousiast geworden? Meldt uw kind aan voor een proefles via de link proefles. Voor het inschrijven van uw kind kunt u een inschrijfformulier invullen.

 turnsters